Συχνές Ερωτήσεις για τις Προπτυχιακές Σπουδές

 

 1. Οι ΠΜ των μαθημάτων του Τμήματος για το ακαδ. έτος 2009-2010 άλλαξαν. Επηρεάζονται τα μαθήματα που έχω περάσει σε παλαιότερο έτος;

 2. Ποια είναι τα μαθήματα Στατιστικού- Μαθηματικού  περιεχομένου για όλους τους φοιτητές, προσφερόμενα και μη;

 3. Τα μαθήματα βραχείας διάρκειας (ΒΔ) είναι στατιστικού περιεχομένου;

 4. Μέχρι το ακαδημαϊκό έτος 2008-2009 μπορούσα να δηλώσω περισσότερα μαθήματα από άλλα τμήματα. Η αφαίρεσή τους επηρεάζει και εμένα που είμαι παλιός φοιτητής  ή εγώ ακόμη μπορώ να τα δηλώσω;

 5. Μπορεί να κάνει κάποιος άλλος αντί για εμένα αίτηση για Πιστοποιητικό Αναλυτικής Βαθμολογίας;

 6. Μπορεί να κάνει κάποιος άλλος αντί για μένα αίτηση για ορκωμοσία;

 7. Είμαι έβδομο (ή μεγαλύτερο) έτος. Δικαιούμαι να πάρω βιβλία;

 8. Ποιοι δικαιούνται Μειωμένο Εισιτήριο;

 9. Ποιοι δεν δικαιούνται Μειωμένο Εισιτήριο;

 10. Έχασα (ή μου έκλεψαν) την ακαδημαϊκή ταυτότητα. Μπορώ να βγάλω άλλη;

 11. Έχασα τον κωδικό για την ηλεκτρονική γραμματεία. Τι κάνω;

 12. Έχασα τον κωδικό για το e-class. Τι κάνω;

 13. Έκανα Δήλωση Μαθημάτων και τώρα που έκλεισαν οι Δηλώσεις δεν την βλέπω.

 14. Πως μπορώ να ενημερωθώ για τους βαθμούς που πήρα στα μαθήματα που εξετάστηκα;


 

1.       Οι ΠΜ των μαθημάτων του Τμήματος για το ακαδ. έτος 2009-2010 άλλαξαν. Επηρεάζονται τα μαθήματα που έχω περάσει σε παλαιότερο έτος;

Όχι. Οι μονάδες των μαθημάτων στα προηγούμενα έτη παραμένουν ως είχαν κατά το έτος που κατοχυρώθηκε το μάθημα. Η αλλαγή των ΠΜ αφορά μόνο τα μαθήματα που θα παρακολουθήσουν οι φοιτητές και θα εξεταστούν επιτυχώς σε αυτά από το ακαδ. έτος 2009-2010.

2.       Ποια είναι τα μαθήματα Στατιστικού- Μαθηματικού  περιεχομένου για όλους τους φοιτητές, προσφερόμενα και μη ;

Η λίστα βρίσκεται εδώ.

 

3.       Τα μαθήματα Βραχείας Διάρκειας (ΒΔ) είναι Στατιστικού-Μαθηματικού περιεχομένου;

Όχι. Τα μαθήματα Βραχείας Διάρκειας δεν θεωρούνται Στατιστικού-Μαθηματικού περιεχομένου.

4.       Μέχρι το ακαδημαϊκό έτος 2008-2009 μπορούσα να δηλώσω περισσότερα μαθήματα από άλλα τμήματα. Η αφαίρεσή τους επηρεάζει και εμένα που είμαι παλιός φοιτητής  ή εγώ ακόμη μπορώ να τα δηλώσω;

Σε κάθε ακαδημαϊκό έτος προσφέρονται συγκεκριμένα μαθήματα και άρα μόνο αυτά μπορούν να δηλωθούν από όλους τους εν ενεργεία φοιτητές του Τμήματος.

5.       Μπορεί να κάνει κάποιος άλλος αντί για εμένα αίτηση για Πιστοποιητικό Αναλυτικής Βαθμολογίας;

Αίτηση μπορεί να κάνει και άλλος εκτός του ενδιαφερόμενου φοιτητή. Για την παραλαβή όμως του Πιστοποιητικού Αναλυτικής Βαθμολογίας πρέπει να έρθει ο ίδιος ο φοιτητής ή κάποιος τον οποίο θα έχει εξουσιοδοτήσει με την εξουσιοδότηση παραλαβής.

6.       Μπορεί να κάνει κάποιος άλλος αντί για μένα αίτηση για ορκωμοσία;

Στην αίτηση ορκωμοσίας απαιτείται η υπογραφή του ίδιου φοιτητή. Για να υποβληθεί από άλλον απαιτείται εξουσιοδότηση. Επίσης ο φοιτητής ή το εξουσιοδοτημένο άτομο που θα υποβάλλει αίτηση ορκωμοσίας θα πρέπει να έχει μαζί του την ακαδημαϊκή ταυτότητα, το βιβλιάριο υγείας του Πανεπιστημίου (εάν δεν είχε χορηγηθεί μία υπεύθυνη δήλωση υπογεγραμμένη από το φοιτητή ότι δεν του είχε χορηγηθεί διότι ήταν ασφαλισμένος σε άλλο φορέα), βεβαίωση από τη βιβλιοθήκη ότι δεν έχει κάποια δανειστική εκκρεμότητα και απόδειξη πληρωμής στο ταμείο του Πανεπιστημίου 15€ (που αντιστοιχεί στο κόστος της περγαμηνής).

7.       Είμαι έβδομο (ή μεγαλύτερο) έτος. Δικαιούμαι να πάρω βιβλία ;

Όχι. Το δικαίωμα αυτό το έχουν μόνο οι φοιτητές μέχρι και το έκτο έτος σπουδών, οι οποίοι δεν φοιτούν για την απόκτηση δεύτερου πτυχίου.

 8.   Ποιοι δικαιούνται Μειωμένο Εισιτήριο

Δικαιούνται Μειωμένο Εισιτήριο οι φοιτητές μέχρι και το 6ο έτος φοίτησης καθώς και οι κάτοχοι πτυχίων Ανωτέρων Σχολών Διετούς και Υπερδιετούς κύκλου σπουδών .

9.       Ποιοι δεν δικαιούνται Μειωμένο Εισιτήριο

Δεν δικαιούνται Μειωμένο Εισιτήριο οι κάτοιχοι πτυχίων Πανεπιστημίων, Πολυτεχνείων, Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, ΤΕΙ και ΑΣΠΑΙΤΕ.

10.   Έχασα (ή μου έκλεψαν) την ακαδημαϊκή ταυτότητα. Μπορώ να βγάλω άλλη;

Ναι. Προσκομίζω στη Γραμματεία του Τμήματος «Δήλωση Απώλειας από την Αστυνομία» και συμπληρώνω  αίτηση για επανέκδοση της ακαδημαϊκής ταυτότητας.

11.   Έχασα τον κωδικό για την ηλεκτρονική γραμματεία. Τι κάνω

Η διαδικασία ανάκτησης των στοιχείων σύνδεσης γίνεται πλέον ηλεκτρονικά. Αν τα χάσατε, μεταβείτε στην ιστοσελίδα http://e-grammateia.aueb.gr/ και κάντε κλικ στον αντίστοιχο σύνδεσμο.

12.   Έχασα τον κωδικό για το e-class. Τι κάνω

Λόγω της αυθεντικοποίησης των λογαριασμών των χρηστών μέσω της υπηρεσίας LDAP, η υπενθύμιση ή αλλαγή του συνθηματικού σας δεν μπορεί να γίνει μέσω της υπηρεσίας eclass. Αν έχετε ξεχάσει τα στοιχεία του λογαριασμού σας, παρακαλούμε απευθυνθείτε: αν είστε Προπτυχιακοί Φοιτητές στο Κέντρο Υπολογιστών, ενώ αν είστε Μεταπτυχιακοί Φοιτητές ή Διδάσκοντες στο Κέντρο Διαχείρισης Δικτύων, που είναι τα αρμόδια τμήματα για την διαχείριση των λογαριασμών.

13.    Έκανα Δήλωση Μαθημάτων και τώρα που έκλεισαν οι Δηλώσεις δεν την βλέπω.

Απευθυνθείτε στη Γραμματεία του Τμήματος, έχοντας μαζί σας την εκτύπωση της Δήλωσης Μαθημάτων που είχατε κάνει κατά την περίοδο των Δηλώσεων.

14. Πώς μπορώ να ενημερωθώ για τους  βαθμούς  που πήρα στα μαθήματα που εξετάστηκα?

Μέσα από την Ηλεκτρονική Γραμματεία.